Kurtlar Vadisi Filistin (2011) Serdar AKAR

 


Kurtlar Vadisi Filistin (2011), Türkiye yapımı bir aksiyon filmidir. Bu film, popüler Türk dizisi Kurtlar Vadisi serisinin devamı niteliğinde olup, özellikle Kurtlar Vadisi: Irak filminin ardından çekilmiştir. Filmin başrollerinde Necati Şaşmaz, Gürkan Uygun, Erdal Beşikçioğlu ve Nur Fettahoğlu yer alıyor. Yönetmenliğini Serdar Akar üstlenmiştir.

Konu

Film, 2010 yılında Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail'in düzenlediği saldırı sonrası yaşanan olaylar üzerine kurgulanmıştır. Filmin ana karakteri Polat Alemdar (Necati Şaşmaz), bu saldırının sorumlularından intikam almak amacıyla İsrail'e bir operasyon düzenler. Polat, ekibiyle birlikte İsrail'e sızarak, İsrail ordusunun yüksek rütbeli bir komutanı olan Moşe Ben Eliezer'i (Erdal Beşikçioğlu) hedef alır. Film, İsrail-Filistin çatışmasına dair eleştiriler içerir ve siyasi yönleriyle dikkat çeker.

Eleştiriler ve Tepkiler

  • Kurtlar Vadisi Filistin, özellikle İsrail hükümeti tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Filmin İsrail karşıtı bir yapım olduğu ve sözde "antisemitik" ögeler içerdiği iddia edildi. Bunun yanında, film Türkiye’de büyük bir ilgiyle izlendi ve gişede başarılı oldu.

  • Film, İsrail-Filistin meselesini dramatize eden aksiyon sahneleri, propaganda olarak görülen unsurlar ve tarihi olaylara dayanan hikayesi ile tartışmalar yarattı. Ayrıca film, İsrail’in Filistin’e yönelik politikalarını eleştiren Türk izleyicisinden destek gördü.

Yapım ve Gişe

  • Kurtlar Vadisi Filistin 2011 yılında vizyona girdi ve Türkiye’de gişede büyük ilgi gördü.
  • Filmde kullanılan aksiyon sahneleri, yüksek tempolu çatışmalar ve taktiksel operasyonlar izleyicilerin dikkatini çekerken, dizinin sadık hayran kitlesi filme büyük ilgi gösterdi.

Film, Kurtlar Vadisi serisinin politik ve aksiyon odaklı yapısını devam ettirerek, izleyicilere yine sert ve gerilim dolu sahneler sunmayı amaçladı.

Yorumlar