Deney (Splice)

Deney Filminin Konusu

Deney, bilim adına bir oyun olarak başlar. 20 adam; iki hafta; 2.000 dolarlık ödül.

“Oyun” hapishaneye benzetilen bir ortamda agresif davranışların araştırılmasıdır. 8 kişi gardiyan, 12 kişi de mahkum olacaktır. Mahkumların kilitlenip kurallara uymaları istenirken, gardiyanlar da kuralları korumakla sorumludurlar.

Ama birine az yetki verilmesi onun beklenmeyen şeyler yapmasına neden olur. Birinin elinden gurur ve insanlığını almak onun daha da kötü şeyler yapmasına sebep olur. Günler geçerken, gerçek ile deney arasındaki çizginin gittikçe belirsizleşerek şiddeti artan ortamında isyana ve cezaya karşı savaşmaktadırlar.

Psikologlar uç sınırdaki deneysel bir ortamda, hepsi denek olmaya gönüllü, normal, sağlıklı ve kanunlara uyan bir grup insanı bir araya getirdiğinde ne olur? Ve eski bir gazeteci Alman üniversitesinde gerçekleşecek böyle bir deneyi, kimlik değiştirerek gizli bir görevle anlatmasını gazeteciliğe dönmesi için büyük bir şans olarak düşünürse ne olacaktır? Gazeteci sorunun yanıtını kolaylıkla bulur. Yaşadığı deneyi çalıştığı medya kuruluşuna naklen gönderirse, umduğundan daha fazlasını alacaktır.

Yönetmen : Oliver Hirschbiegel
Senaryo : Don Bohlinger, Mario Giordano
Oyuncular : Christian Berkel, Oliver Stokowski, Moritz Bleibtreu, Wotan Wilke Möhring, Stephan Szasz
Filmin Türü : Drama, Korku
Orijinal Adı : Das Experiment
Yapımcı Firma : 0
Yapım Yılı : 2001
Yapım Ülkesi : Almanya
Orijinal Dili : Almanca
Filmin Süresi : 120 dakika
Resmi Sitesi : www.dasexperiment.de

Yorumlar